Vliegroutes Lelystad

Van belangenvereniging 'Ons Mooi Epe':

"Ons Mooi Epe" heeft zich direct na de onheilstijding over laagvliegende vliegtuigen vanaf Lelystad Airport, aangesloten bij actiecomité, inmiddels STICHTING 'RED DE VELUWE'.

Er is de afgelopen maanden heel veel werk verzet om de politiek in dit verband tot inkeer te brengen en het gaat beetje bij beetje de goede kant op.

De STICHTING 'RED DE VELUWE' organiseert, in samenwerking met Laagvliegroutes NEE (Friesland), Stichting HoogOverijssel en Nee tegen laagvliegende vliegtuigen (Ede & de Hoge Veluwe), een manifestatie op

ZATERDAG 11 NOVEMBER, van 10.00 tot 12.00 uur, op LELYSTAD AIRPORT, bij het Aviodrome.

Op die zaterdag organiseert Lelystad Airport een informatiedag waar allerlei partijen die betrokken zijn bij de toekomstige uitbreiding van het vliegveld, zich kunnen presenteren.

We zullen daar dan ook heen gaan - maar dan wel om te ageren tegen de ongebreidelde uitbreiding van het luchtverkeer in het algemeen en de laagvliegroutes in het bijzonder. Een we zullen er een fors tegengeluid laten horen! (toeters meenemen!)

STICHTING 'RED DE VELUWE' heeft inmiddels ook contact gezocht met het westen des lands.

Ook de "Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport” en de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol hebben het onderhand he-le-maal gehad met het geschiphol en ook zij zullen met een flinke groep mensen aanwezig zijn.

Ook komen er afgevaardigden van verschillende politieke partijen: Suzanne Kröger (Tweede Kamer fractie Groen Links) zal om 10.30 uur het startsein geven.

KOMT ALLEN NAAR DE MANIFESTATIE OP LELYSTAD AIRPORT

OP ZATERDAG 11 NOVEMER OM 10.00 UUR !

Wij rekenen op een overweldigende opkomst.

We moeten net als in Arnhem, weer een verpletterende indruk maken.

Namens Stichting Red de Veluwe,
Stichting Red de Veluwe | www.reddeveluwe.nl


Enquête van De Stentor: Groei Lelystad Airport kans of bedreiging?
De Stentor is benieuwd naar uw mening en houdt daarom een enquête. Wat vindt u van de uitbreiding van Lelystad Airport? Ziet u het nieuwe vakantievliegveld als een lust of een last voor deze regio? En wat vindt u van de lage vliegroutes boven Oost-Nederland?
Ga naar de Enquête


Op 22 september organiseert belangengroep "Ons Mooi Epe" een informatieavond in restaurant De Middenstip te Epe. Meer informatie hierover lees je op de website van Ons Mooi Epe.


Zoals inmiddels bekend zijn er plannen om nieuwe vliegroutes voor vliegveld Lelystad in te stellen. De route komt onder andere over de Veluwe, daarbij zullen de verkeersvliegtuigen zo'n 1800 meter boven Schaveren over komen vliegen!
Landelijk zijn er in de betrokken gebieden diverse belangengroepen opgestaan om te trachten dit in, voor eenieder, goede banen te leiden.
Vliegroutes vliegveld LelystadIn Gelderland is de stichting 'Hoog Gelderland' in oprichting. Voorzitters van dorpsraden en belangengroepen kunnen hierbij aanschuiven. Ook Ons Mooi Schaveren is aangesloten.
De stichting 'Hoog Gelderland' werkt nauw samen met 'Hoog Overijssel' en 'Hoog Friesland'.
Wilt u weten hoe laag de vliegtuigen over verschillende woonplaatsen in Nederland overkomen, bekijk dan deze poster.
Op 10 augustus j.l. heeft een betrokkene op Petities.nl een petitie aangemaakt genaamd "Red de Veluwe - aanvliegroute naar Lelystad: kan hoger, móet hoger". Deze petitie heeft op dit moment al meer dan 15.500 ondertekeningen!
De petitie wordt op 12 september 2017 aangeboden aan de Tweede Kamer.
Onderteken deze petitie dus vooral voor 12 september!
Wij houden u op de 'hoogte'