Glasvezel

30 juni 2018 - Het bedrijf Glasvezel Buitenaf wil in ons gebied (gemeente Epe, Heerde, stukje Olst/Wijhe, stukje Apeldoorn) glasvezel gaan aanleggen. Wil dit doorgaan dan moet voor 10 september aanstaande 50% van de ongeveer 4000 adressen zich hebben aangemeld voor een glasvezel abonnement.
De kosten zijn redelijk vergelijkbaar met een huidig ADSL abonnement, en het levert afhankelijk van het soort abonnement zo'n 25-100 x sneller internet op.
De kosten van een basisabonnement glasvezel internet + bellen ligt rond de €50 (150 mbit up en down). Daarbij komt nog €12,50 vastrecht, dus komt het bedrag rond de €62,50 per maand uit voor een basisabonnement. Wanneer je sneller internet wil, dan komt de prijs uiteraard hoger uit.

Wilt u meer informatie of wilt u zich al aanmelden voor een glasvezelabonnement: Glasvezel NoordOost Veluwe
Op 10 juli is er een informatie bijeenkomst in Epe en op 11 juli in Emst. Kijk op de agenda van Glasvezel Buitenaf voor meer info.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Glasvezel Buitenaf of met Sjacco van Iwaarden, lokaal ambassadeur van Glasvezel Buitenaf via E-mail.


Te lezen op website Glasvezel Buitenaf:
 
Februari 2017 - Glasvezelaansluiting voor álle 40.000 adressen naar verwachting eind 2019 gereed
SNEL INTERNET IN ZICHT VOOR BEWONERS BUITENGEBIED VELUWE
 
In september 2017 kunnen bewoners in het eerste deelgebied van de Veluwe zich inschrijven voor toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden. Het gaat om een deel van de gemeente van Nunspeet en Ermelo. Wanneer de helft van de adressen in het buitengebied zich tijdens de campagne aanmeldt, start het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) in januari 2018 met de bouw van het glasvezelnetwerk. Naast een abonnement bij een serviceprovider, betalen bewoners voor een glasvezelaansluiting maandelijks een vergoeding van 12,50 euro. Het is ook mogelijk om deze ‘vastrechtvergoeding’ voor 1.600,- euro eenmalig af te kopen.
Lees verder


In gemeente Epe en omstreken is een initiatief ontstaan om te inventariseren hoeveel huishoudens in het buitengebied geïnteresseerd zijn in aansluiting op glasvezel.

Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend registreren via deze link:
Geïnteresseerden glasvezelkabel buitengebied gemeente Epe

Hoe meer mensen aangeven geïnteresseerd te zijn, des te meer kans is er dat de aanleg spoedig zal plaatsvinden. Meldt u dus aan!

Registreren verplicht u niet tot het afnemen van een glasvezel abonnement, het dient slechts om de interesse te peilen!
(A.u.b. 1 x per adres registreren en postcodes correct invullen.)

Hier kunt u zien wie reeds gereageerd heeft:

Klik rechtsboven op de kaart om de kaart groter weer te geven;
Gebruik de + en - linksonder om in te zoomen.